Baselworld 2008 van start

Vandaag is Baselworld 2008 van start gegaan. Om 11 uur was de opening voor de pers, morgen wordt om 10:15 het lint voor het publiek doorgeknipt.

Op de persconferentie vanochtend werd onder andere aandacht geschonken aan de enorme groei die de Zwitserse horloge industrie momenteel doormaakt. Wij starten hier dus ook met enkele cijfers. De komende dagen zullen we aandacht aan de ontwikkelingen op horloge gebied besteden.

De Zwitserse export aan horloges bedroeg in 2007 bijna 16 miljard Zwitserse Franken. 10 miljard betrof mechanische horloges, en de rest quartz en andere elektronische uurwerken.

Stalen horloges namen qua aantal 58% voor hun rekening, en qua waarde 42%. Horloges gemaakt van een edelmetaal in beide gevallen slechts 2%.

2,44 miljard Zwitserse Frank werd in de USA verkocht, met direct daarna op een tweede plaats Hong Kong met 2,43 miljard. Japan met 1,2 en Italië met 1,0 komen vlak voor Frankrijk met een verkoop van 982 miljoen.

Wist u overigens dat The Swatch Group vorig jaar een netto winst behaalde van meer dan 1 miljard Zwitserse Frank? Netto! Ik ben echt benieuwd wat ze met al dat geld gaan doen. Waarschijnlijk meer en grotere fabrieken bouwen zodat ze nog meer winst kunnen maken…

Geef een reactie