Chopard Superfast

Chopard heeft de Classic Racing collectie, die is geïnspireerd op de wereld van de autosport, uitgebreid met drie nieuwe modellen: Superfast Automatic, Superfast Power Control en Superfast Chrono. Deze drie onderscheidende modellen zijn voor Chopard meer dan simpelweg een nieuwe collectie.

Photobucket

Ze betekenen een nieuwe mijlpaal in de historie van Chopard, omdat het de eerste horloges in deze collectie zijn die zijn uitgerust met een uurwerk dat volledig is ontworpen, gemaakt en geassembleerd in de Fleurier Ebauches workshops van Chopard. Hiermee heeft het merk een nieuwe stap gezet in de richting van het uiteindelijke doel: volledige onafhankelijkheid.
chopardmovement

De drie nieuwe modellen in de Superfast-collectie zijn elk uitgerust met een eigen uurwerk.
De Superfast Automatic bevat het kaliber 01.01-M, met een gangreserve van 60 uur en een COSC-certificering. De Superfast Power Control gaat een stapje verder met het kaliber 01.02-M, dat een kleine seconde en gangreserve indicatie biedt. De Superfast Chrono is uitgevoerd met het chronograafkaliber 03.05-M.
Superfastchrono

Chopard is al vele jaren sterk aanwezig als partner van verschillende classic car races, zoals de Grand Prix de Monaco Historique en de Mille Miglia. Het nieuwe Superfast-trio toont dan ook verschillende verwijzingen naar deze vorm van autosport. Deze lopen uiteen van het streeppatroon op de wijzerplaat , dat refereert aan koelvinnen zoals die worden gebruikt voor luchtgekoelde motoren, tot aan het logo van de Classic Racing-collectie (een stuur) op de kroon.
Superfastauto

Tijdens de InterClassics & TopMobiel in Maastricht zijn de Chopard Superfast modellen gepresenteerd en Horlogenieuws en Watching waren erbij.

Photobucket

Geef een reactie