d.m.h. – handgemaakt in Nederland. Echt!

Fred Dingemans (47) maakt sinds 6 jaar mechanische polshorloges met de hand. Echt met de hand. Gebruik makend van klassieke draai- en frees machines bouwt hij ieder horloge afzonderlijk, in een uitvoering die samen met de klant tot stand gekomen is.

d.m.h.

In dit geval wordt met ‘handgemaakt in Nederland’ niet het produceren van een ‘in-house’ manufactuur uurwerk bedoeld, maar het met de hand maken van de gehele horlogekast en de wijzerplaat. De kast van een d.m.h. (Dingemans Mechanische Horloges) horloge bestaat uit slechts twee delen, en is goed waterdicht. Zo ook de zelf ontwikkelde verschroefde kroon (uit drie delen), die eventueel op verschillende posities aan de kast gemonteerd kan worden.

d.m.h.

De diameter van de horlogekast is 40 mm en de dikte is circa 10,5 mm. Het horloge is voorzien van een mineraal glas en een glasbodem. De kleur en de bedrukking van de wijzerplaat worden bepaald in overleg met de klant. Voor het uurwerk maakt Fred Dingemans gebruik van een mooi 70-er jaren Tenor-Dorly caliber, de 1393. Nu eens geen ETA 2824, leuk!

d.m.h.

Fred is van plan 12 horloges per jaar te gaan maken, waardoor de gemiddelde levertijd circa een maand zal bedragen. Afgelopen jaar heeft hij 8 horloges afgeleverd. Alle horloges worden oplopend en per jaar genummerd. De prijs van een d.m.h. horloge is vanaf circa € 800,=. Over exclusief gesproken…

Meer informatie: www.dingemansmechanischehorloges.nl

Geef een reactie