Eterna, KonTiki Diver

Vorig jaar toonde Eterna dit model reeds als Concept Diver, in een prototype stadium. Het model is nu uitontwikkeld en zal in mei van dit jaar in vrijwel ongewijzigde vorm als KonTiki Diver op de markt komen.

Concept Diver

Het horloge is opgebouwd uit drie modules; het uurwerk, de kast en de bandmontage. De KonTiki Diver heeft een zeer interessante en innovatieve constructie voor de borging van de duikring. Alleen als het uurwerk omhoog geklapt wordt uit de kast, kan de duikring – tweezijdig – ingesteld worden. Als het uurwerk daarna teruggeklapt wordt is de ring niet meer te verdraaien.

KonTiki Diver

Wanneer het horloge op de Nederlandse markt zal verschijnen is, evenals de prijs, nog niet bekend.

8 comments for “Eterna, KonTiki Diver

 1. Martijn
  1 april 2006 at 18:39 - @ 818

  Mooi merk, maar waarom zijn Eterna’s de laatste tijd zo ontzettend duur geworden? Een standaard Kontiki kost nu meer dan 3 mille, en dat is ondanks de goede afwerking wel erg veel naar mijn smaak. Wel een fraaie duikklok en zeer uniek!

 2. Richard
  2 april 2006 at 11:57 - @ 540

  Dag Martijn,

  Weet je zeker dat ze zo duur geworden zijn? Volgens mijn informatie kost bijvoorbeeld de KonTiki GMT € 2150. Dat is de versie met de stalen band.

  Die duikklok is inderdaad mooi, zeg! Had ‘m overigens al gezien in de Armband Uhren Katalog 2006. Daar staat ie op blz. 160 afgebeeld. Jammer is alleen dat ie staat afgebeeld als ”concept”, dus zonder informatie over de prijs.

  Ben heel benieuwd naar de prijs, dus Gerard, als je meer weet, laat het ons weten via de site.

  € 3000 voor deze klok zou ik niet verkeerd vinden.

  ”Grappig” vind ik overigens wel de kleurstelling. Geel/zwart. Idee overgenomen van de Aquatimer-serie van IWC?

  Groet,

  Richard

 3. Martijn
  2 april 2006 at 15:33 - @ 690

  Hoi Richard,

  Klopt, je hebt helemaal gelijk! Mijn informatie klopt niet wat ze zijn inderdaad zo tussen de 2 a 2,5 mille geprijsd. Toch vindt ik ze duur(der) geworden, maar dit heeft te maken met de nieuwe koers van Eterna. Begin 2000/2001 heb ik een Super Kontiki Chronograaf gekocht en die deed nieuw zo’n 1,5 mille en was daarmee een van de duurdere Eterna-modellen. Wel mooie klokken en trouwens ook een hele intresante geschiedenis!!

  Martijn

 4. Richard
  3 april 2006 at 13:35 - @ 608

  Dag Martijn,

  Wat is voor jou de reden destijds geweest om de Super KonTiki te kopen? Daar ben ik wel benieuwd naar. Gewoon interesse….

  Moet je nl. eerlijk zeggen dat ik nooit heb omgekeken naar Eterna. Nu ik echter dit stukje las op de site met bijbehorende foto raak ik geinteresseerd. En dan vooral in die nieuwe KonTiki duikersklok.

  Groet,

  Richard

  P.S.

  Datzelfde gold overigens ook voor het merk Jorg Hysek. Eigenlijk nooit echt naar omgekeken totdat ik in januari een ontzettend mooie klok zag liggen in de P.C. Hooftstraat. Had iets weg van de Royal Oak serie van AP.

 5. Martijn
  3 april 2006 at 17:20 - @ 764

  Beste Richard,

  Al voor ik de Super KonTiki kocht had ik al eens overwogen om een Eterna aan te schaffen. De uitvoering van de klokken gecombineerd met de geschiedenis waren toen de aanleiding. Een paar jaar later wred mij de Super KonTiki aangeboden. Ik had toen nog geen 7750 in de collectie, en nog geen Eterna. Beide gecombineerd in 1 klok voor een goede prijs en een zeer fraaie afwerking maakte de deal rond.

  De (oude) Super KonTiki is voor mij een heerlijke no-nonsens sportklok, zeker voor het geld. Maar dat waren andere tijden want het concept wat ze toen aanhingen met de KonTiki-lijn zou het nu erg moeilijk hebben. Wie weet ga ik nogmaals overstag voor een Eterna als ik deze klok in het echt heb gezien.

  Groet,

  Martijn

 6. 5 april 2006 at 15:49 - @ 700

  De prijs van de nieuwe KonTiki Diver wordt in Nederland circa € 4.000,=. Ze worden in juni/juli bij de (Nederlandse) Eterna dealers verwacht.

 7. Max Kramer
  6 april 2006 at 17:35 - @ 774

  Mooie klok, erg apart…. Ik woon In Utrecht en Nijmegen, enig idee waar ik dit klokje kan kopen?

 8. Richard
  7 april 2006 at 22:33 - @ 981

  Dag Max,

  Kijk eens op http://www.eterna.ch. Daar vind je de dealers.

  Groet,

  Richard

Geef een reactie