Gerald Charles Genta

We hebben na afloop van een persconferentie een interessant gesprek gehad met Gerald Charles Genta. Hoewel de conferentie natuurlijk het doel had het nieuwe horlogemerk van Gerald Genta te promoten (Gerald Charles), was er na afloop tijdens het informele gedeelte de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan de heer Genta.

Carré Point Coupée

Afgebeeld model: Gerald Charles, Carré Point Coupée – Tourbillon Manual Squelette in wit- en rosé goud

Gerald Genta heeft in de loop der jaren meer dan 100 horlogeontwerpen voor vele verschillende merken op zijn naam staan. Om een paar te noemen; de Royal Oak voor Audemars Piguet, de Da Vinci en de Ingenieur voor IWC, de Nautilus voor Patek Phillippe, de Pasha voor Cartier, en de Omega Constellation.

Wij vroegen hem onder andere of er voor hem meerwaarde in een ontwerp steekt als het, naast de vormgeving, een nieuwe technische constructie betreft. Zowel de Royal Oak als de Nautilus hebben destijds volledig nieuwe constructies op het gebied van horlogekasten voortgebracht. Zijn antwoord was dat de nieuwe constructies niet gezocht werden, maar dat deze noodzakelijk waren om de vormgeving te kunnen realiseren. Min of meer noodgedwongen dus.

van links naar rechts, Gerard en Gerald

Op de drukbezochte persconferentie was geen mogelijkheid om een uitgebreid en gestructureerd interview met de heer Genta te houden, maar we hebben afgesproken dat in de toekomst als nog te zullen doen. Wordt vervolgd dus.

3 comments for “Gerald Charles Genta

 1. 3 april 2006 at 18:53 - @ 828

  Hoi,

  Ik was altijd in de veronderstelling dat Genta verantwoordelijk was voor het Omega Seamaster (Pro) ontwerp zoals die van de 2531.80. Welke Constellation-lijn is hij verantwoordelijk voor? Die met de twee klauwtjes? Of de modellen daarvoor?

  Gr,
  RJ

 2. 4 april 2006 at 7:39 - @ 360

  Looks Good !

 3. 5 april 2006 at 15:32 - @ 688

  @ Robbert-Jan

  De Constellation lijn met (oorspronkelijk) de aangehechte metalen band en inderdaad de ‘klaauwtjes’ om de lunette.

Geef een reactie