Het 100ste artikel…

Eindelijk, na twee maanden van ogenschijnlijke radio stilte zijn we er weer. En wel met het 100ste artikel wat we, sinds het begin van horlogenieuws.nl in april 2005, hebben gepubliceerd.

Heugelijk, maar tegelijkertijd ook lastig. Eigenlijk vanwege het succes (in ieder geval door de grote bezoekers aantallen, en het daarmee gepaard gaande dataverkeer) kregen we ineens en vrijwel gelijktijdig met verschillende technische problemen te kampen.

We overschreden datalimieten, er vielen servers uit en we zagen door de spam-postings en comments (meer dan 3000 per dag) het bos niet meer. Kortom een andere server vinden met meer opslagruimte en met de mogelijkheid tot meer dataverkeer. En de publishing software en databases aanpassen en updaten zodat we onder andere de laatste spam filters konden installeren. Daarna alle foto’s terug vinden en naar de nieuwe server transporteren, en de programma code van de artikelen aanpassen zodat ook de op de nieuwe server geplaatste foto’s konden worden weergegeven.

Alles werkt weer, voor nu en voor tot in de verre toekomst. Tevens hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de toekomst ‘video-on-demand’ en ‘podcasting’ mogelijkheden toe te kunnen voegen. Er zijn nog een paar foto’s van artikelen in het verleden zoek, en er zijn twee of drie comments verloren gegaan bij het ombouwen naar het nieuwe systeem, maar we zijn toch tevreden.

Op deze plaats willen we dan ook WordPress, Photobucket Pro en Robert-Jan Broer bedanken voor de hulp en oplossingen.

2 comments for “Het 100ste artikel…

 1. Robert-Jan
  25 februari 2007 at 18:59 - @ 833

  Gefeliciteerd!! Kom maar op met al die nieuwtjes voor 2007!

  Gr,
  Robert-Jan

 2. 7 maart 2007 at 8:09 - @ 381

  en daar sluit ik me graag bij aan!

Geef een reactie