Hoogstaand en onderscheidend

Deze begrippen staan hoog in het vaandel bij De Bethune. Gevestigd in het Zwitserse La Chaux, vlakbij Sainte-Croix en opgericht in 2002 heeft deze firma reeds 12 verschillende modellen in het programma. Vanaf het begin heeft de oprichter de heer David Zanetta zich omringd met een team van specialisten die ervoor gezorgd hebben dat de complete collectie in-house made De Bethune calibers bevat.

De Bethune DB15 (klik op afbeelding voor vergroting)

De laatste creatie, de nieuwe Perpetual Calendar DB-15, laat ongebruikelijke oplossingen zien. Zonder twijfel springt de maanfase, een werkelijke bol van staal en platina die om zijn as draait, het meest in het oog. In het bovenste register is, net onder de maanfase, ook de schrikkeljaar weergave geplaatst. Tevens worden maand, dag en datum weergegeven.

DB-15 movement

Het mechanisme van dit horloge is het resultaat van een nieuw project en bevat het caliber 30 met dubbele veerton. Hierdoor heeft het een gangreserve van 4 dagen. Caliber 30 is niet alleen het dunste caliber dat ooit is gemaakt het heeft ook unieke specificaties met betrekking tot de balansveer en regulering. Prijsindicatie: rond de € 50.000

Meer informatie: www.debethune.ch

Geef een reactie