IWC schittert in Miami Vice

In de nieuwe ‘Miami Vice’ film worden twee IWC horloges gebruikt. Ricardo Tubbs (Jamie Fox) draagt tijdens de meeste dag scènes een Portugieser Chronograph Automatic, terwijl hij ’s nachts vaak een Aquatimer Split Minute Chronograph gebruikt.

Ricardo Tubbs

Met zijn grote zwarte wijzerplaat en zilverkleurige registers bleek de Portugieser perfect geschikt te zijn om Miami Vice haar nieuwe moderne gevoel en uiterlijk te geven.

En de Aquatimer, met zijn strak vormgegeven wijzerplaat en lichtgevende elementen evenals de titanium kast en band, bleek ideaal voor de hete nacht scènes die op locatie in Paraguay, Uruguay en de Dominicaanse Republiek werden geschoten.

Meer informatie over ‘Miami Vice’ is te vinden op www.miamivice.com, waar IWC als officiële partner genoemd wordt.

6 comments for “IWC schittert in Miami Vice

 1. Martijn
  29 augustus 2006 at 10:26 - @ 476

  Naar het schijnt draagt Sonny Crocket (Colin Farrell) zelfs een Vacheron Constantin Malte Chronograph Perpetual Calendar in Platinum. Leuke horloges maar passend in Miami Vice?

  Bij Miami Vice moet ik nog altijd denken aan een scala van “foute” Rolex-en. Geelgoud voor de good guys en bezaaid met diamanten voor de bad guys. Natuurlijk droeg Sonny Crocket (Don Johnson) ook een geelgouden Ebel, maar het zijn vooral de Rolex-en die ik associeer met Miami Vice.

  Door de film zich af te laten spelen in vandaag de dag en niet in de 80’s mist Michael Mann denk ik zijn kans.

 2. 29 augustus 2006 at 21:17 - @ 929

  We gaan het donderdag zien. 🙂

  RJ

 3. Richard
  31 augustus 2006 at 18:33 - @ 815

  Foute actie van IWC…..Vinden ze het soms navolging verdienen dat bijv. AP Arnold Schwarzenegger en JayZ sponsort en Panerai Sylvester Stalone?

 4. Robert-Jan Broer
  1 september 2006 at 16:50 - @ 743

  Ik zie het probleem niet zo eigenlijk. Heb je de lijsten wel eens gezien die op internet circuleren met een overzicht van films en de horloges die daarin ‘gebruikt’ zijn? Ik gok dat een deel daarvan ook ‘gesponsorde’ klokken zijn geweest.

  IWC koppelt het merk niet aan de persoon Collin Farrel (de nieuwe ‘Crockett’) bijvoorbeeld, maar aan de ‘film’ an sich. Daar zie ik het ‘kwaad’ niet zo van in, gezien Miami Vice toch een soort cult-status heeft verworven (de serie althans). Overigens slaat het nergens op, omdat in het origineel Crockett met zowel een Ebel chronograaf (met Zenith El Primero uurwerk) is gespot als een fake Rolex Day-Date.

 5. Martijn
  3 september 2006 at 9:57 - @ 456

  Was die Day-Date fake? Gho, dat is me nu nog nooit opgevallen. Overigens was hij niet de enige die Rolex droeg in Miami Vice. Volgens mij was het Zitto die een gouden Submariner/GMT-Master droeg. Weet trouwens iemand wat Tubbs droeg in de originele serie? Het doet mij vaag denken aan de Piaget modellen van die tijd.

 6. Dik
  19 april 2008 at 22:18 - @ 971

  Als me allemaal zou moeten aantrekken wat andere over horloges te vertellen hebben, blijft er niets anders over dan een blote pols. Wat kan het mij verdommen wat en wie wat waar draagt of gedragen heeft, als ik per ongeluk een horloge mooi vind dan zou ik dat plotseling niet meer kunnen dragen omdat een (semi) crimineel of foute persoon die ook draagt en ik dan in hetzelfde hoekje geplaatst word danwel eenzelfde ettiketke opgeplakt krijg. Ja ik vind Rolex horloges zeer mooi en zeer smaakvol, helaas denken er meerdere lieden zo over di er kennelijk minder elegante beroepen op na houden, das jammer maar ik verrek het me daar iets van aan te trekken in die zin dat ik het niet meer zou willen dragen of nog erger mijn smaak te laten bepalen door assicaties met anderen. Nee, draag gewoon wat jezelf mooi vindt!

Geef een reactie