Limes, op één na langste muur

De Limes in Duitsland is, na de Chinese Muur, de op één na langste muur ter wereld. De Limes loopt met een lengte van 550 kilometer van de Rijn tot aan de Donau, en gaf tussen 100 en 260 na Christus de noordgrens van het Romeinse Rijk aan.

Limes

In juni 2005 werd de Limes toegevoegd aan de UNESCO World Heritage lijst. Hierdoor wordt het voortbestaan van de muur en de cultuurhistorische achtergrond gewaarborgd.

Limes

Het Duitse ‘Limes Uhren’ neemt deel aan het behoud van de muur door de uitgave van het speciale model de Limes Weltkulturerbe (werelderfgoed, red.). Door middel van dit model wil Limes Uhren wereldwijd de betekenis en het belang van deze muur verduidelijken. Tevens gaat een deel van de opbrengst van de verkoop van deze horloges naar diverse restauratie projecten aan de Limes. Het Limes Welkulturerbe horloge is leverbaar met een crème en een zwarte wijzerplaat, elk met een lederen of stalen band.

Meer informatie over de Limes projecten: www.limes-watches.com

En over het Limes Weltkulturerbe horloge: www.limes-watches.com

1 comment for “Limes, op één na langste muur

  1. 19 december 2005 at 0:32 - @ 064

    En lollig horloge, maar ik begin een beetje moe te worden van horloges die per se ergens aan opgedragen moeten worden. Wellicht een tip voor andere horlogefabrikanten die per se een horloge willen opdragen aan iets, surf eens een uurtje op Wikipedia.org. Je zult vast een interessante gebeurtenis vinden om een horloge aan op te dragen.

Geef een reactie