Ludwig Oechslin komt met eigen horloge

Ludwig Oechslin, sinds 2002 conservator-directeur van het Musee International d’Horlogerie in La-Chaux-de-Fonds, verrast de horloge wereld door met een eigen horloge(merk) op de markt te komen; ‘Ochs und Junior’.


Ludwig Oechslin en Beat Weinmann

Ludwig Oechslin is bekend als het brein achter de meesterstukken van Ulysse Nardin. Hij ontwikkelde de ‘Trilogy of Time’ (bestaande uit het astrolabium Galileo Galilei, het tellurium Johannes Kepler en het planetarium Copernicus), de Perpetual Ludwig (de enige eeuwigdurende kalender die voor en achteruit versteld kan worden via slechts de kroon), en natuurlijk de Freak (een carrousel tourbillon).


Ulysse Nardin GMT +/- Perpetual

Voor het museum ontwikkelde hij al het MIH horloge met een jaarkalender (met aanduiding van datum, dag, maand en am/pm) waarvan het kalender gedeelte van het uurwerk slechts uit 9 wezenlijke onderdelen bestaat. Het MIH horloge is vormgegeven door Christian Gafner, wordt door Paul Gerber gefabriceerd en verkocht door Beat Weinmann van Embassy Luzern.


MIH horloge

Ook voor de nieuwe horloges van Ludwig Oechslin is weer een samenwerking aangegaan met Paul Gerber en Beat Weinmann. Er staan momenteel twee ‘Ochs und Junior’ modellen op stapel (de Anno 50 en de Settimana Junior), die vanaf midden 2009 voor de verkoop beschikbaar zullen zijn.


Ochs und Junior

horlogenieuws.nl wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen, en we hebben begin 2009 een afspraak voor een interview. Tegen die tijd zullen de definitieve prototypes klaar zijn en zullen er foto’s beschikbaar zijn. We wachten in spanning af!

Geef een reactie