Nieuwe staalsoort voor Sinn U modellen

Voor de twee modellen in de nieuwe U-lijn van Sinn gebruikt Sinn uit Frankfurt een staalsoort die veel beter bestand is tegen zeewater dan de reguliere roestvaste staalsoorten die voor horloges gebruikt worden. Strikt genomen zijn normale roestvaste staalsoorten zelfs ongeschikt voor continue gebruik in een zeewater milieu; daarom moeten normale duikhorloges altijd afgespoeld worden met zoetwater na ieder gebruik in zeewater.

Sinn U1

De PRE waarde, (pitting resistance, een waarde om zeewater bestendigheid aan te geven) van reguliere roestvaste staalsoorten zoals 316.L heeft een maximum van 26. Men spreekt pas van zeewater vastheid bij een waarde van 32 en hoger.

Sinn heeft een zeewatervaste staalsoort gevonden bij de scheepswerven die de productie van de modernste onderzeeboten in beheer hebben. De romp van deze onderzeeërs wordt gemaakt van een staalsoort met een PRE waarde van 38; deze staalsoort wordt daarom ook wel onderzeeër-staal genoemd. De zelfde staalsoort wordt nu in kleine hoeveelheden exclusief aan Sinn geleverd voor de productie van duikhorloges, de nieuwe U1 en U2.

Een bijkomend voordeel van deze staalsoort is de mogelijkheid het, via het Tegiment proces, te harden tot een waarde van 1500 Vickers (normaal 316.L heeft een Vickers waarde van 220). Deze hardheid kan echter alleen verkregen worden door middel van een gecompliceerd technisch procedé, en daarom worden alleen de duik draairingen (lunette, het onderdeel van een duikhorloge wat normaal de meeste beschadiging oploopt) van de U1 en U2 op deze manier gehard.

Tenslotte worden de U1 en U2 door dezelfde keuringsinstantie – German Lloyd – op respectievelijk 100 bar (1000 meter) en 200 bar (2000 meter) drukvastheid getest als de huidige generatie modernst onderzeeërs.

Meer informatie over de Sinn U1 vind u hier: Sinn U1
En meer informatie over de Sinn U2 hier: Sinn U2

De U1 en U2 zullen vanaf juli/augustus 2005 voor respectievelijk
€ 850,= en € 1.565,= verkrijgbaar zijn via de Nederlandse Sinn distributeur (gesponsorde link): Horloge Platform Nederland

Geef een reactie