Omega koopt horloge van J.F. Kennedy terug

Omega heeft eind vorig jaar het horloge van de voormalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, op een veiling in New York terug gekocht.

JFK watch

Het horloge maakte deel uit van de omvangrijke Robert White collectie; de grootste privé collectie gewijd aan de carrière en het leven van John F. Kennedy.

Kennedy kreeg het horloge van zijn vriend Grant Stockdale, die het kastdeksel liet graveren met de tekst “President of the United States John F. Kennedy from his friend Grant”. Kennedy droeg het horloge tijdens zijn aanstellings ceremonie als president, wat duidelijk te zien is op een foto die destijds in het Amerikaanse “LIFE Magazine” werd gepubliceerd.

JKF Life

Dit historische polshorloge zal de komende tijd in diverse Omega Flagship Boutiques tentoongesteld worden, waarna het toegevoegd wordt aan de collectie van het Omega Museum in Biel. Omega kocht het horloge voor $ 350.000,=.

1 comment for “Omega koopt horloge van J.F. Kennedy terug

  1. Martijn
    25 januari 2006 at 11:26 - @ 518

    Is deze Omega niet vaak aangezien voor een Tank van Cartier? Ik meen ooit eens ergens gelezen te hebben dat JFK een fervent Cartier-drager was, maar of men dan doelde op dit horloge of dat hij naast dit horloge nog een Cartier droeg is mij onduidelijk.

Geef een reactie