Opzienbarend concept: Harry Winston Opus-V

Eén van de meest opzienbarende horloge concepten van de laatste tijd is het Opus-V model van Harry Winston. Een horloge dat qua constructie en tijdaanduiding volledig uniek is, en daarnaast ook nog eens zeer bewonderenswaardig.

Opus-V . Opus-V
(klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)

De aanduiding van de minuten gebeurt door middel van een retrograde (120 graden) bewegende drie dimensionale pijl. Aan de rechterzijde van deze pijl loopt een schijf met drie roterende blokjes synchroon. De bovenzijde van het blokje wat een geheel vormt met de minutenpijl geeft het juiste uur aan.

Naast uren en minuten heeft het horloge een dag- en nacht aanduiding, een gangreserve (122 uur), en aan de achterzijde van de kast een aanduiding voor de noodzaak van een service beurt (0 tot 5 jaar). Daarnaast is het mogelijk om het uurwerk zelf af te regelen middels een klein schroefje ook aan de achterzijde van de kast.

Tenslotte is er een ingenieuze ‘gull-wing’ constructie bedacht die de kroon van het uurwerk aan het zicht ontrekt, en tegelijkertijd de vorm van de horloge kast vervolmaakt.

De Opus-V is door Harry Winston in samenwerking met Felix Baumgartner ontwikkeld, en er zullen in totaal 100 stuks geproduceerd worden in verschillende materialen en uitvoeringen. Voor meerdere afbeeldingen zie: www.opus5.ch

1 comment for “Opzienbarend concept: Harry Winston Opus-V

  1. A.Oskam
    23 maart 2007 at 16:11 - @ 716

    where is the opus5 fore sale in holland

Geef een reactie