Parmigiani Bugatti Vitesse

Toen Volkswagen kwam met de eerste Bugatti Veyron, verraste Parmigiani Fleurier de horlogewereld met het Bugatti type 370 horloge waarbij het uurwerk en de wijzerplaat zo waren geconstrueerd dat je de tijd kon aflezen zonder het stuur los te laten. De toon was gezet.

Bugatti Type 70

Het was inderdaad die toon, die was gezet in 2004, die een vervolg kreeg in 2010, toen Parmigiani alle mechanische componenten van het nieuwe caliber Bugatti PF 372 kantelde op een vertikale as om daar mee de 90° tijds-display te behouden. De Bugatti Super Sport was geboren. Op de foto zie je diverse stadia van ontwikkeling van de unieke kast waarvan we de productie hebben gezien.

Ontwikkeling Super Sport kast

En nu in 2012 gebruikt Parmigiani hetzelfde uurwerk en ontwerp maar door de vormen, kleuren en materialen aan te pakken is er een nog krachtiger uitvoering gekomen: De Parmigiani Bugatti Vitesse

BugattiVitesse

Zes saffierglazen! tonen het handgewonden caliber PF 372
Het uurwerk bestaat uit 333 onderdelen, alle ontworden en gemaakt bij de Parmigiani Fleurier manufacture.
Mooi detail is dat in de kastvorm van de Bugatti de vorm van de iconische Parmigiani “lugs” terugkomt.

Buggatikast

Het lakwerk van ’s werelds snelste cabrio is een mix van glanzende – en matte kleuren en ook de titanium kast van de Parmigiani Bugatti Vitesse bestaat uit glanzende – en gesatineerde delen.

Waar de wijzerplaat van de Super Sport nog bestond uit carbon fibre is de wijzerplaat van de Vitesse gemaakt van Texalium, een web van fibre glass bedekt met een dun laagje aluminium en komt in een witte en oranje versie net als de twee uitvoeringen van de auto.

Bugatti Vitesse

Geef een reactie