Paul Picot ‘Technograph’

Paul Picot is hard op weg om, van een wat onbeduidend merk met een onduidelijke modelstructuur, een serieuze speler in het midden-hoog segment van de horlogerie te worden. De Zwitserse fabrikant met een van oorsprong Italiaans management heeft de laatste jaren opschoning gehouden in het aantal model varianten, en bepaalde bestaande modelreeksen interessant uitgebreid.

Technograph (klik op afbeelding voor vergroting)

Zeker ook het laatst uitgebrachte model, de Technograph, getuigt van veel originaliteit qua techniek en heeft een opvallend design. Twee, op slimme wijze boven elkaar geplaatste wijzerplaten, geven een perfect duidelijke weergave van tijd- en chronograaf functies.

De bovenste wijzerplaat geeft de uren en minuten van de tijdaanduiding aan, en de onderste wijzerplaat vermeldt middels twee sub-dials de permanente seconden en de 30-minuten totalisator van de chronograaf.

Deze sub-dials, die door de wijzerplaat erboven maar half zichtbaar zijn, hebben elk twee schaalverdelingen. Door gebruik te maken van wijzers met een lange en een korte zijde, kan toch het hele bereik van de schaal worden weergeven. De grote centrale secondewijzer wijst op de glasring de seconden van de chronograaf functie aan.

Geef een reactie