Rolex nieuws 2006

Ook bij Rolex was al het nieuws eigenlijk op het gebied van dameshorloges of horloges die, zo lijkt het, achteloos bestrooid zijn met edelstenen.

Het enige ietwat sportieve nieuws is de nieuwe GMT Master-II (met nieuwe kast en band, grotere index-markeringen en een nieuw caliber) in staal/goud. Ook hier geen digitale foto’s beschikbaar in de perskit, dus dat betekende weer zelf foto’s door het glas schieten.

GMT Master-II gd/st

Zelfs de klassieke GMT Master was niet veilig voor de edelstenen; met een echte ‘Pepsi-style bezel’!

GMT Pepsi iced

Uit de vele overige modellen met edelstenen hebben we tenslotte een Day-Date gekozen:

Day-Date

3 comments for “Rolex nieuws 2006

 1. Martijn
  30 maart 2006 at 16:57 - @ 748

  Toch ongeloofelijk dat een conservatief merk als Rolex, juist een van de voortrekker is van met edelstenen bezaaide horloges die vandaag de dag een trend zijn. Al in de tijden van Miami Vice liep menig drugsbaron met een geblingde Rolex, om vervolgens “stijlvol” ten onder te gaan door de acties van Crockett & Tubbs.

  Het echte nieuws is wat mij betreft de nieuwe GMT Master-II. Sportiever dan het oude model en daarmee, naar mijn smaak, ook iets minder klassiek zonder dat tijdloze aspect te verliezen. Een (h)eerlijke sportklok! Dank voor het nieuws Gerard!

 2. 31 maart 2006 at 17:24 - @ 766

  Ik moet misschien even wennen aan de nieuwe Rolex GMT-Master II. De grote indices en de grote print op de lunette (of lijkt het maar zo), zijn iets teveel van het goede voor mij. Vooralsnog heb ik nog geen spijt van mijn nieuwe-oude GMT-Master II 🙂

  Maar wie weet. Ik moet mijn collectie toch ooit nog eens gaan verrijken met een goud/stalen Rolex.

  Voor de rest kan ik me vinden in het commentaar van Martijn.

  Veel plezier in Basel G.

  RJ

 3. Frederik
  8 september 2007 at 13:56 - @ 622

  Wat is eigenlijk het nut of voordeel van die buitenste ring? Met getallen 2 t/m 22? Is het sier of dient het een nut?

Geef een reactie