Seiko Bluetooth horloge

Seiko heeft een werkend prototype van een bluetooth horloge getoond.

Seiko BT

Het horloge staat in verbinding met een mobiele telefoon. Hierdoor kan statusinformatie over het mobieltje, zoals de batterij-indicatie en signaalsterkte, op het horloge worden getoond. SMS-berichten kunnen ook op het horloge bekeken worden, maar hiervoor moet er speciale software op het mobieltje geïnstalleerd worden.

We zijn er om esthetische redenen geen voorstander van om horloges gedragen om een pols af te beelden, maar de volgende foto willen we u toch niet onthouden…

Seiko BT

Zinloos of zinvol? En zijn er mensen die een horloge met deze afmetingen willen dragen? Wanneer het horloge op de markt verschijnt, is niet bekend.

9 comments for “Seiko Bluetooth horloge

 1. Martijn
  6 maart 2006 at 15:13 - @ 675

  Hoe maak je zelfs van een Panerai een dwerg? Net alsof je je mobieltje middels een band als horloge gaat dragen. Denk niet dat dit veel mensen zal aantrekken op misschien een kortstondige hype in het verre oosten na. Ik zal er mijn horloge in ieder geval niet voor thuis laten.

  Martijn

 2. 8 maart 2006 at 18:10 - @ 798

  En de stroomkabels lopen zo te zien onderhuids? Ik verwacht wel dat er ooit een combinatie zal worden gemaakt tussen GSM en polscomputer maar dit slaat de plank toch nog volledig mis. Bernard

 3. Hennie
  10 maart 2006 at 17:42 - @ 779

  Dit kun je geen horloge meer noemen maar eerder een laptop, heeft niets meer met een horloge te maken…

 4. 10 maart 2006 at 21:25 - @ 934

  Communicatie via de pols was zelfs beter voor elkaar bij Knight Rider.

 5. jan
  13 maart 2006 at 17:06 - @ 754

  je hebt er zeker 2 koffers bij waar de accu,s in zitten

 6. J Adriaanse
  20 maart 2006 at 11:21 - @ 515

  Ga er maar vanuit dat binnen nu en 10 jaar (misschien is dit nog een te conservatieve schatting) het horloge-aanbod grotendeels zal bestaan uit evoluties van dit model. Telefoon, laptop, video, sms, tv, podcasting, pin-mogelijkheden, email etc. zal in de horlogebranche haar opmars doen.

  In eerste instantie zullen voornamelijk de ‘gewone’ merken als Seiko, Swatch, Tissot ermee komen, dan de Breitlings, Tag Heuers en Rolexen van deze wereld. Vervolgens, daar ben ik 100% van overtuigd, zullen ook Patek en Audemars etc. moeten volgen. Weliswaar met exclusieve modellen, en wellicht ook nog met automatische onderdelen. Maar ze zullen moeten.

  De ‘quartz-revolutie’ bleef begin jaren tachtig in bepaalde segmenten uit vanwege het uiteindelijk onvoldoende onderscheidende karakter ten opzichte van automatische horloges. De huidige technologische ontwikkelingen zullen echter een grote stap verder gaan, zodat het wél een serieuze bedreiging (ik spreek overigens liever van een ‘kans’) wordt voor het huidige high-end klokje.

  Kortom, interessante ontwikkeling van Seiko! Hulde!

 7. 11 april 2006 at 7:12 - @ 342

  Wanneer komt ie eigenlijk; een horloge met mogelijkheden als telefoon???
  Zou ideaal zijn!!

 8. Filip
  1 april 2008 at 15:41 - @ 695

  Jahaha, een Patek met bluetooth aangestuurd door tandwielen ….. ????? Am i missing the point mister Adriaanse ???? Or am i just stupid?

 9. 24 december 2010 at 16:18 - @ 720

  Haha telfoonhorloge is inmiddels ook beschikbaar menno!

Geef een reactie