Verschrikkelijk…

Onlangs ontvingen wij persinformatie van Kadloo. Is het niet verschrikkelijk? Het zoveelste merk wat geen inspiratie heeft en dan maar schaamteloos kopieën maakt van populaire horloges van andere merken.
Kadloo Mediterranee
Bovenstaand horloge is een vrijwel perfecte kopie van de nieuwe Breitling SuperOcean, en natuurlijk hebben ze ook een kopie van de Rolex Submariner (inclusief de Lunette Vert uitvoering).

Maar Kadloo gaat verder, ze kopiëren ook de bijbehorende advertenties. Kadloo’s kopie van Omega’s Planet Ocean wordt aangeprezen door een afbeelding van een zwemmer in een prachtig blauw bassin met veel spetters…

Meer informatie over hoe het niet moet: www.kadloo.com

8 comments for “Verschrikkelijk…

 1. Richard
  5 november 2007 at 14:00 - @ 625

  Op de site van Kadloo staat dat Clockwise de horloges in de verkoop heeft….Op de site van Clockwise staat nog niets vermeld aangaande Kadloo.

  Zou een slechte zaak zijn om ze in de verkoop te hebben…

 2. 6 november 2007 at 23:47 - @ 033

  Zum Kotzen.

 3. eweg
  9 november 2007 at 16:29 - @ 728

  De Breitling Superocean is weer afgekeken van goedkopere horloges die al jaren lang in de markt zijn,bijna elk merk heeft wel eens een dergelijk horloge in de verkoop gehad; het is een model dat al heel lang bestaat dus doe nou niet als of Breitling weer het wiel heeft uitgevonden.

 4. 9 november 2007 at 16:57 - @ 748

  Janbert,

  Uitgevonden zeker niet, dat is het punt natuurlijk ook niet. Iedereen kijkt naar het verleden om inspiratie op te doen voor nieuwe modellen. Maar zo schaamteloos kopieeren is beneden alle peil.

  Kun je een verwijzing maken naar een afbeelding van het ‘goedkopere horloge wat al jaren in de markt is’ en wat er net zo uitziet als deze Breitling? Dat verduidelijkt je standpunt misschien iets.

  Ik ken persoonlijk geen enkel horloge wat zo als twee druppels water op de nieuwe Breitling SuperOcean lijkt als deze Kadloo. En als je dan ook nog de rest van het Kadloo programma bekijkt, begrijp je precies wat ik bedoel.

 5. Richard
  10 november 2007 at 18:22 - @ 806

  Eweg,

  Je slaat de plank volledig mis…Natuurlijk zijn er merken die soms een exemplaar in de collectie hebben dat lijkt op een reeds bestaand horloge. Maar dat is niet te vergelijken met wat Kadloo doet. Zij nemen van zo’n beetje ieder merk een gekopieerd model op….

 6. Martijn
  13 november 2007 at 15:40 - @ 694

  Helaas staat nu op de website van Clockwise dat ze wel degelijk Kadloo verkopen. Heeft natuurlijk wel als voordeel dat je de echte Breitling naast deze “hommage” stukken kan bekijken……………..

 7. 22 januari 2008 at 19:46 - @ 865

  Wat is er mis als een bedrijf onder eigen naam een populair model, (vrij van een beeldmerkrechten) gebruikt en dat voor betaalbare prijzen verkoopt? Niet iedereen heeft een portemonnee voor een Rolex of Breitling !

  Schaamteloos is het pas als je een model kopieert en er toch de naam Rolex op plakt… dat is diefstal. Hier is niets mis mee; en om dan de verkoper af te zeiken is helemaal kinderachtig!

  Gun toch de verkoper zijn/haar boterham, en dus ook de koper het plezier van een mooi model !

  Jullie zijn arrogante zeurpieten; waarvan akte !

  Ciao!

  Harry

 8. Robert-Jan
  15 februari 2008 at 11:16 - @ 511

  @ Harry,

  Ik zie het al, we hebben te maken met een echte kenner. Ook al staat de naam van het origineel niet op de kopie geaardappelstempeld, het blijft gewoon ordinair misbruik van het ontwerp, hoe je het went of keert. Of het nu gaat om Kadloo die je voor een paar knaken kan kopen waarmee je pretendeert een Breitling te hebben of een peperdure Van der Gang waarbij het ontwerp regelrecht overgenomen is uit de IWC collectie, het is gewoon een trieste bedoeling.

  Met de verkoper, Ruud, is niks mis en volgens mij zegt niemand dat hier ook. De opmerking van Martijn is op z’n plaats en zegt niets over de boterham van Ruud v Clockwise. Als je Kadloos verkoopt naast je Breitlings dan kun je zo’n grapje echt wel waarderen.

  Harry, je hebt nog een lange weg te gaan in horlogeland als je de essentie van de post over Kadloo niet begrijpt; waarvan akte!

  RJ

Geef een reactie