Welk merk is het meest populair?

De firma IC-Agency heeft een interessant Internet onderzoek uitgevoerd. Men heeft meer dan 20 miljoen zoekopdrachten naar 12 grote horlogemerken in 5 verschillende markten in kaart gebracht en geanalyseerd.

Germany

In alle markten (Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland) is Rolex verreweg het meest gezochte horlogemerk op Internet. In de meeste landen zelfs 300% meer dan het daaropvolgende merk, wat per land verschilt van TAG-Heuer, Omega en Breitling.

Een summier uittreksel van de bevindingen is te vinden op www.worldwatchreport.com, en het volledige rapport is tot 31 januari 2006 met 15% korting te koop voor CHF 9.000,= (i.p.v. CHF 12.000,=).

3 comments for “Welk merk is het meest populair?

 1. 4 januari 2006 at 14:27 - @ 643

  Interessant wel…hoewel het niet zo veel zegt over uiteindelijke verkoopcijfers geeft het in elk geval aan waar mensen meer over willen weten.

  Ik vraag me wel af welke bron hiervoor gebruikt is, kennelijk is er een zoekmachine die hun logs laten doorspitten, maar kan me niet voorstellen dat Google dit doet namelijk.

 2. 6 januari 2006 at 18:04 - @ 794

  De verkoop cijfers liggen inderdaad heel anders per land dan het (zoek) gebruik van Internet. Zwitserse export cijfers voor ongeveer dezelfde periode zijn te vinden op:

  http://www.fhs.ch/en/statistics.php

 3. Tom
  23 januari 2006 at 12:37 - @ 568

  Tsja, dit geeft idd een vertekend beeld weer…
  Op internet zit ieder ‘jochie’ te zoeken naar de duurste horloges als ze klaar zijn met de duurste auto’s en dan kunnen ze vaak niets meer bedenken dan Rolex. Naast Omega (wat al lang niet zo duur meer klinkt als Rolex) kunnen ze de overige merken (als ze deze uberhaubt kennen) waarschijnlijk niet eens spellen.

Geef een reactie